November 29, 2021

Zvicër: Rritem çmimet e pronave të banimit

Shpërndaje lajmin

Indeksi zviceran i çmimeve të pronave rezidenciale (IMPI) u rrit me 2.4 për qind në tremujorin e tretë të 2021 krahasuar me tremujorin e mëparshëm. Ky është konstatimi i një studimi të ri nga Zyra Federale e Statistikave (FSO).

Në krahasim me tremujorin e mëparshëm, si çmimet e shtëpive njëfamiljare (+2,4 për qind) ashtu edhe ato të bashkëpronësisë u rritën (+2,3 për qind) midis qershorit dhe shtatorit 2021.

Segmenti i tregut të shtëpive njëfamiljare tregoi çmime më të larta se në tremujorin e dytë të 2021 në të gjitha llojet e bashkive, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Rritja më e madhe e çmimeve është vërejtur në kategorinë e bashkive urbane ose jashtë aglomerateve (+3.4 përqind). Çmimet e apartamenteve u rritën veçanërisht në aglomeratat e mëdha (+4,4%).

Një rënie në koston e apartamenteve është regjistruar vetëm në qytetet më të vogla. (-0,5%).


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *