September 24, 2021

Zvicër: Rriten primet e sigurimeve shëndetësore më 2022

Shpërndaje lajmin

Rritja e primeve ka të ngjarë të jetë më pak se 1 për qind, sipas organizatës së informacionit për konsumatorin, Comparis.ch, edhe pse kostoja e përgjithshme e kujdesit shëndetësor pritet të rritet me 2 deri në 3 për qind, transmeton albinfo.ch.

Ndër faktorët që do të ndihmojnë në ruajtjen e rritjes së kostos së primeve – siç ishte rasti në vitet e mëparshme – është përqindja në rritje e njerëzve që zgjedhin modele alternative në sigurimin bazë dhe rënia e çmimit të ilaçeve.

Një ndryshim në urdhëresë do të lejojë që siguruesit shëndetësorë të ulin rezervat e aktualisht mbi 11 miliardë franga, dukshëm më shumë se më parë, tha Comparis të enjten në mëngjes. Sidoqoftë, shërbimi i krahasimit tregon se pandemia Covid i bën parashikimet të vështira, shkruan Blick.

 


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *