Zvicër: Shtesa e lehonisë duhet të rritet në 245 franga

Shpërndaje lajmin

Shtesa maksimale totale e lehonisë duhet të rritet nga 196 franga sot në 245 franga. Këtë e parashikon një mocion i miratuar nga Komisioni i Sigurimeve Shoqërore i Këshillit të Shteteve (CSSS-S) me 6 vota pro, shkruajnw mediat zvicerane, pwrcjell albinfo.ch.
Heqja e pabarazive ligjore dhe ekonomike të nënave
Mocioni synon të eliminojë pabarazinë juridike dhe ekonomike të nënave në lidhje me ato që kryejnë shërbimin ushtarak në Ligjin për kompensimin e humbjes së të ardhurave, veçanërisht sa i përket shumës maksimale ditore. Mocioni duhet t’i lejojë nënat të marrin ndihmë për fëmijë përveç shtesës ditore dhe gjithashtu parashikon dhënien e përfitimeve të tjera ndihmëse nga të cilat mund të përfitojë ofruesi i shërbimit, përkatësisht shtesat për kujdesin e fëmijëve dhe shtesat për kujdesin e fëmijëve.
Një kosto prej 260 milionë euro
Kostoja vjetore e kësaj mase llogaritet në rreth 260 milionë euro dhe financimi i saj do të sillte rritje të kontributeve të marra në paga, saktësohet në shënimin e sotëm të shërbimeve parlamentare.
Trajtimi i pabarabartë nuk justifikohet më
Shumica e Komisionit e konsideron objektivin e mocionit të justifikuar pasi synon të eliminojë një ndryshim në trajtim që nuk justifikohet më: një pakicë, nga ana tjetër, kundërshton shtesat për shpenzimet e kujdestarisë. Gjithashtu, gjatë seancës, CSSS-S miratoi një tjetër mocion që do t’u jepte nënave të pavarura mundësinë për të marrë çeqe për kompaninë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.