Zvicër: Test për rekordin botëror të trenit më të gjatë

Shpërndaje lajmin

Inxhinierët e hekurudhave në kantonin Graubünden po përgatiten për një përpjekje rekord botëror në tetor, kur ata do të marrin trenin më të gjatë të pasagjerëve në botë nëpër binarët rrethore spektakulare të itinerarit Albula.
Natën e së hënës një tren një kilometër i gjatë u lidh dhe u tërhoq përmes rrugës së Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s nga Preda në Thatis.
Binarët spirale nënkuptojnë se ata që janë në bord mund të shohin të njëjtin tren në disa pika të ndryshme përgjatë rrugës.
Ky rekord është për të shënuar 175-vjetorin e Hekurudhave Federale të Zvicrës, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *