Zvicër: Vendet e lira të punës që më me vështirësi plotësohen

Shpërndaje lajmin

Mungesa e fuqisë punëtore të kualifikuar vazhdon të ndikojë në tregun e punës në vend, përcjell albinfo.ch.
Situata është veçanërisht e rëndë brenda disa sektorëve dhe zonave gjeografike, sipas një sondazhi të ri nga Shoqata Zvicerane e Punëdhënësve.
Ndër punët që kompanitë kanë vështirësi t’i plotësojnë janë “arkitektura dhe planifikimi”, së bashku me sektorin e ndërtimit. Specialistët në “teknikat mjedisore”, “furnizimi me ujë”, si dhe IT janë gjithashtu në kërkesë të lartë.
Ndërsa gjetja e punonjësve të kualifikuar është relativisht e lehtë në Zvicrën frëngjisht-folëse, dhe më veçanërisht në kantonet e Gjenevës dhe Vaud, në Zvicrën qendrore dhe lindore kërkon shumë më shumë kohë, zbuloi sondazhi.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *