Zvicër, zgjatja e marrëveshjes ndërkufitare të punës në shtëpi krijon ‘disvantazh konkurrues’

Shpërndaje lajmin

Më 29 qershor, marrëveshjet në lidhje me taksat dhe kontributet e sigurimeve shoqërore të punonjësve francezë ndërkufitarë që janë ende duke punuar nga shtëpia u zgjatën deri më 31 tetor, njofton albinfo.ch.
Kompanitë në rajonin Haute-Savoie të Francës, nga ku vijnë shumica e punëtorëve ndërkufitarë të punësuar në Gjenevë, janë të mërzitur, duke pretenduar se marrëveshja e shtëpisë-zyrës e bën punën në Zvicër edhe më tërheqëse për punëtorët francezë, në dëm të bizneseve vendase.
Sipas Christophe Coriou, kreu i seksionit Haute-Savoie të punëdhënësve francezë, “këto marrëveshje theksojnë disavantazhin konkurrues” të kompanive franceze në krahasim me vendet e punës zvicerane – për sa i përket pagave, por edhe taksave më të ulëta dhe përfitimeve të tjera.
“Duke i zbrazur nga burimet e tyre njerëzore, Gjeneva penalizon kompanitë në Haute-Savoie”, tha Coriou, duke shtuar se “puna në telekomandë e punëtorëve ndërkufitar, e cila perceptohet si një tërheqje shtesë për pagën, thekson disavantazhin konkurrues të kompanive në vendet fqinje. Franca”.
 
 
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.