Zviceranët e moshuar nxitojnë të marrin vaksinën e tretë

Share

Në fillim të kësaj jave, disa nga ata që ishin në radhë për vaksinat e treta të vaksinës Covid-19 në Cyrih duhej të dërgoheshin në shtëpi sepse rezervat e vaksinës kishin mbaruar, raportoi 20 Minutes. Skena të ngjashme u raportuan në të gjithë Zvicrën.

Më 8 nëntor 2021, qeveria federale zvicerane nisi një shtytje njëjavore të vaksinimit pasi rastet e reja u rritën ndjeshëm. Deri më 14 nëntor 2021, vaksinimet po bëhen më të disponueshme në stacionet e lëvizshme të vaksinimit. Nuk ka nevojë të rezervoni takime në këto pika vaksinimi, përcjell albinfo.ch.

Për të promovuar vaksinimin, fushata përfshin koncerte muzikore falas, duke reflektuar një audiencë kryesore të synuar të fushatës. Megjithatë, grupet kundër vaksinimit kanë penguar disa nga këto koncerte duke rezervuar shumë nga biletat pa qëllim paraqitjen, duke i privuar koncertet nga një audiencë e konsiderueshme.

Megjithatë, në vend që të rinjtë dhe të pavendosurit e synuar të paraqiten për t’u vaksinuar, të moshuarit janë grumbulluar në këto pika të lëvizshme vaksinimi në një numër të madh në qytete të shumta zvicerane për të marrë vaksinën e tretë. Në Cyrih, të hënën u hapën qendrat për të gjithë 65 vjeç e lart. Radhët ishin aq të gjata në stacionin e trenit të Cyrihut, furnizimet e vaksinave ishin shteruar. Për të kontrolluar situatën, kantoni pushoi së pranuari njerëz që kërkonin injeksione të treta përforcuese të mërkurën. Në vend të kësaj, njerëzve iu kërkua të rezervonin takime në qendrat e vaksinimit, operacionet e mjekut dhe farmacitë. Situata ka qenë e ngjashme në pjesën më të madhe të Zvicrës.

Njerëzit në mbarë vendin kanë nxituar të regjistrohen për vaksinat përforcuese të Covid-19. 17,000 në kantonin e Aargau, 5,500 në Bazel, 3,000 në Baselstadt dhe 12,000 në Vaud janë regjistruar për përforcues. Disa kantone nuk kanë filluar ende ofrimin e injeksioneve të treta, të cilave iu dha një dritë jeshile për ata mbi 65 vjeç nga Swissmedic, agjencia e miratimit të barnave në Zvicër, më 26 tetor 2021. Njerëzit në Valais dhe Fribourg do të duhet të presin deri më 15 dhe 17 nëntor 2021 dhe Kantonet e Jura dhe Neuchâtel nuk kanë shpallur ende datat e fillimit.

Komento