August 1, 2021
Shpërndaje lajmin

Zvicra së shpejti do të fillojë të vaksinojë ata mbi 12 vjeç dhe duhet të jetë e përgatitur mirë për variantin Delta.

Kjo është sipas kreut të Komisionit Federal për Vaksinimet, Christoph Berger.

Ai i tha gazetës NZZ në një intervistë se të rinjtë që duan të vaksinohen do të jenë në gjendje të vaksinohen. Megjithëse të rinjtë nuk janë me rrezik të lartë, ata mund të jenë në kontakt me ata që janë, përcjell albinfo.ch.

Ai tregon se mbi 3 milionë të rinj janë vaksinuar në Shtetet e Bashkuara, pa ndonjë efekt negativ të dukshëm.

Ai gjithashtu thotë se vendi është i përgatitur mirë për variantin Delta, sepse përdorimi ekskluziv i vaksinave mARN dhe administrimi i shpejtë i dy dozave, ndihmon që ky variant të jetë më i përhapur dhe më i dëmshëm në Zvicër.

Vendet që po luftojnë me Delta, të tilla si Britania e Madhe, u mbështetën shumë në vaksinën AstraZeneca, e cila mund të mos jetë aq efektive kundër tij, dhe të përqendruar në dhënien e një doze të vetme.

Ai thekson se marrja e dy dozave është jetike.


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *