Zvicra dhe SHBA-ja nënshkruajnë marrëveshje për zinxhirin e furnizimit farmaceutik

Shpërndaje lajmin

Autoritetet amerikane dhe zvicerane kanë rënë dakord të ndajnë dokumentet e inspektimit në objektet e prodhimit farmaceutik në një lëvizje për të përmirësuar efikasitetin dhe sigurinë në zinxhirin e furnizimit të barnave, përcjell albinfo.ch.
Sipas Zyrës së Përfaqësuesit të Tregtisë së SHBA-së, Marrëveshja e Njohjes së Ndërsjellë të Praktikës së Mirë të Prodhimit e nënshkruar të enjten lejon autoritetet nga të dy vendet të ndajnë dokumentet nga inspektimet e tyre rutinë të objekteve të prodhimit farmaceutik, gjë që do të reduktojë kostot e panevojshme dhe dyfishimin e përpjekjeve.
Kjo marrëveshje vjen pasi ndërlikimet e prodhimit të huaj dhe burimeve në zinxhirët e furnizimit të ilaçeve rriten, duke i bërë ato më të vështira dhe më të kushtueshme për t’u monitoruar.
“Kjo MRA do të ndihmojë në përmirësimin e lëvizjes së mallrave farmaceutike dhe është një hap në drejtimin e duhur për të krijuar një zinxhir furnizimi më të sigurt, më të fortë dhe më të besueshëm që minimizon mungesat e barnave”, tha Jayme White, zëvendës shefi i zyrës së tregtisë së SHBA gjatë nënshkrimit.
Në një njoftim për shtyp shoqata zvicerane e industrisë farmaceutike, Interpharma, përshëndeti marrëveshjen dhe tha se ishte një “sukses i rëndësishëm për Zvicrën si qendër prodhimi dhe për sigurinë e furnizimit” në vend. Ai shtoi se kjo jo vetëm që do të reduktojë pengesat administrative, por do të forcojë tregtinë dhe elasticitetin e furnizimit global. Marrëveshja nuk ndryshon rregullat aktuale të miratimit të barnave.
Pas Bashkimit Evropian, SHBA është partneri i dytë tregtar më i rëndësishëm për kompanitë farmaceutike të bazuara në kërkime në Zvicër. Në vitin 2021, SHBA-ja përbënte 26% të eksporteve të barnave zvicerane (109 miliardë CHF) dhe 10% të importeve, përcjell tutje albinfo.ch.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *