October 23, 2021

Zvicra do të instalojë një taksë në autostradën midis Francës dhe Gjenevës

Shpërndaje lajmin

Një taksë që do të instalohet në një autostradë midis komunave franceze të Annemasse dhe Saint-Julien do të thotë që rreth 50,000 shoferë që përdorin këtë pjesë të rrugës çdo ditë – kryesisht ata që udhëtojnë në punët e tyre në Gjenevë – do të duhet të paguajnë për të hyrë në Zvicër shumë shpejt, transmeton albinfo.ch.

Kjo mund të ketë një ndikim në trafikun e lidhur me Gjenevën, pasi shoferët “do të bllokojnë rrjetin dytësor të rrugës, për të kursyer para kohën e udhëtimit”, tha Yves Gerber, drejtor i sektorit të Gjenevës të Touring Clud Suisse (TCS), shkruan 20 minute.

Për të kufizuar këtë rrezik, autoritetet në Haute-Savoie, rajoni ku ndodhen dy qytetet franceze, po propozojnë të përmirësojnë aksesin në doganat në Bardonnex. /Albinfo.ch


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *