Zvicra, e përgatitur të trajtojë terrorizmin

Share

237303477 highres 280x280 1

Qeveria thotë se ekzistojnë masa të mjaftueshme për të luftuar terrorizmin dhe ekstremizmin e dhunshëm në Zvicër.

Sidoqoftë, qeveria u zotua të zbatojë rekomandime për të rritur bashkëpunimin midis njësive kombëtare dhe kantonale dhe për të përmirësuar komunikimin, shkruan swissinfo.ch, përcjell albinfo.ch.

Qeveria gjithashtu planifikon të hartojë një ndryshim ligjor për të zgjeruar mbikëqyrjen e kompjuterëve dhe shërbimeve postare, sipas një deklarate të botuar të mërkurën.

Planet u njoftuan pas një raporti të porositur nga parlamenti mbi kërcënimin e perceptuar të sigurisë së Zvicrës nga rritja e ekstremizmit. Raporti zbuloi se ekstremizmi i dhunshëm po bëhet një shqetësim në rritje dhe ka një probabilitet më të lartë të një sulmi nga një individ i lidhur me ekstremizmin e djathtë.

Shtatorin e kaluar, parlamenti ra dakord për masa më të rrepta përfshirë ndalimin e financimit të aktiviteteve terroriste dhe rekrutimin dhe trajnimin e militantëve të dyshuar që udhëtojnë në rajone të konfliktit. Të mërkurën, qeveria miratoi gjithashtu një raport mbi një ushtrim mbarëkombëtar të sigurisë në vitin 2019.

Më shumë se 2,000 përfaqësues të vjetër nga autoritetet kombëtare dhe 26 kantonale morën pjesë në stërvitjen tre-ditore e cila testoi aftësinë e Zvicrës për t’u marrë me një kërcënim të vazhdueshëm terrorist.

Raporti zbuloi se Zvicra është e gatshme të përballet me një kërcënim në një nivel operacional, por identifikoi mangësi në një nivel menaxherial, përcjell tutje albinfo.ch.


Share

Komente