Zvicra është ‘shumë tërheqëse’ për krimin e organizuar

0
Shpërndaje lajmin

Zvicra duhet të veprojë, sepse është shumë tërheqëse si destinacion për kriminelët e organizuar, sipas drejtorit të Zyrës Federale të Policisë (Fedpol).
Krimi i organizuar është në lëvizje të plotë në nivel evropian dhe vendet evropiane po i kërkojnë Zvicrës të ndërmarrë veprime të shpejta në këtë front.
“Kolegët tanë në Holandë dhe Belgjikë po na thonë të mos presim”, thotë drejtoresha e Fedpol, Nicoletta della Valle, në të përjavshmen në gjuhën franceze Le Matin Dimanche. “Ata mendojnë se ata vetë nuk luftuan mjaft herët dhe se Zvicra duhet të veprojë tani”.
Kombi alpin është tërheqës për rrjetet kriminale në shumë fusha, sipas saj. Jo vetëm si një vend për t’u fshehur, por edhe si një qendër për trafikun e drogës, armëve dhe madje edhe qenieve njerëzore, si dhe për vjedhjet dhe sulmet në ATM.
Edhe nëse është ende mjaft i matur, krimi i organizuar është shumë komod në Zvicër, thekson ajo. Për të ndryshuar këtë prirje, komunikimi – veçanërisht shkëmbimi i informacionit ndërmjet nivelit federal dhe atij kantonal – duhet të përmirësohet. Njohuritë aktuale të krimit të organizuar në vend mund të tregojnë vetëm majën e Ajsbergut.
Burimet e vëna në dispozicion nga politikanët për të adresuar problemin janë një pengesë në përpjekjet aktuale të zbatimit të ligjit.
“Të gjitha forcat policore të vendit duhet t’u japin përparësi hetimeve, sipas burimeve që disponojnë”, shpjegon ajo. “Ne nuk duhet të gënjejmë veten, ne duhet të bëjmë zgjedhje.”/Albinfo.ch

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *