Zvicra ka densitetin më të lartë të fabrikave të birrës në botë

Shpërndaje lajmin

 
Mediat zvicerane kanë shkruar rreth fabrikave dhe sasisë së madhe të prodhimit të birrës në vend. Të gjitha mediat kanë filluar me mbishkrimin: “Na vjen keq Gjermani, por Zvicra ka densitetin më të lartë të fabrikave të birrës në botë”, transmeton albinfo.ch.
Numri i fabrikave të birrës ka vazhduar të rritet në Zvicër, me 1,278 aktualisht në funksion – dukshëm nga 385 një dekadë më parë.
Përqendrimi më i lartë i prodhuesve të birrës mund të gjendet në Obwald, i cili ka 4.2 fabrika për 10,000 banorë, i ndjekur nga Nidwalden (2.53), Jura (2.31) dhe Schaffhausen (2.29).
Nga ana tjetër, Cyrihu dhe Gjeneva kanë vetëm 1,08 fabrika birre për 10,000 banorë, përkatësisht 0,75. /Albinfo.ch

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *