January 24, 2022

Zvicra, ndër vendet me shkallën më të lartë të infeksioneve Covid

Shpërndaje lajmin

Zvicra është aktualisht vendi i pestë në botë me incidencën më të lartë shtatëditore të rasteve të reja të koronavirusit, sipas shifrave “Our World in Data”, të mbledhura nga mediat zvicerane, transmeton albinfo.ch.

Në Zvicër, incidenca shtatëditore për 100,000 banorë ishte 746.2 më 14 dhjetor. Është pas Sllovakisë (944/100,000), Danimarkës (853,3), Republikës Çeke (817,5) dhe Belgjikës (769,7).

Shumica e fqinjëve të Zvicrës, Gjermania, Austria, Italia dhe Franca, kanë gjysmë ose më pak raste për 100,000 banorë.

 

 


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *