January 22, 2022

Zvicra ndër vendet më të sigurta në Evropë për të udhëtuar

Shpërndaje lajmin

Pavarësisht nga pandemia e koronavirusit, Zvicra merr rezultate të larta si një destinacion i sigurt turistik këtë verë.

Ky është zbulimi i një studimi të kryer nga një operator turistik francez, i cili vlerësoi 28 vende evropiane bazuar në shëndetin, sigurinë, shkallën e vrasjeve, grabitjet dhe aksidentet fatale të trafikut, shkruan The Local.

Sondazhi mblodhi të dhëna nga burime të tilla si Indeksi i Konsumatorit EuroHealth, Indeksi Global i Paqes dhe Zyra e Statistikave të BE Eurostat, transmeton albinfo.ch.

Bazuar në pesë kriteret e përdorura në studim, Zvicra renditet në vendin e dytë pas Norvegjisë.

Austria renditet në vendin e shtatë, Gjermania në vendin e 10-të, Italia në vendin e 20-të dhe Franca në vendin e 22-të.

Sidoqoftë, kur shqyrtohet individualisht, Zvicra bën më mirë në disa kategori sesa në të tjera, transmeton tutje albinfo.ch.

Për shembull, është në radhë të parë për sa i përket shëndetit dhe në të dytin për sigurinë dhe sigurinë rrugore.

Por, bie në vendin e nëntë për vjedhje dhe në të gjashtin për vrasje.

Ky nuk është studimi i parë që i ka dhënë Zvicrës një “Bravo” për sa i përket sigurisë.

Në 2019, një kompani e shërbimeve të rrezikut të sigurisë së udhëtimit International SOS, e renditi Zvicrën si “një nga vendet më të sigurta në të gjitha kategoritë, duke përfshirë sëmundjet infektive, trazirat politike dhe sigurinë rrugore”, transmeton tutje albinfo.ch.

Covid 19?

Studimi megjithatë nuk mori parasysh metrikat specifike në lidhje me pandeminë Covid.

Në valën e parë të pandemisë në qershor 2020, Zvicra u gjet të ishte vendi më i sigurt në botë për koronavirusin për shkak të qëndrueshmërisë së ekonomisë së saj dhe “mënyrave të kujdesshme në të cilat po përpiqet të lehtësojë bllokimin dhe ngrirjen e mandateve ekonomike pa sakrifikuar shëndetin publik dhe sigurinë”.

Që atëherë, ndërsa menaxhimi i Zvicrës me pandeminë ka qenë i përzier, numrat janë përsëri të ulët dhe vendi po pranon vizitorë nga shumica e pjesëve të globit.

Udhëtimi: Çfarë dokumentesh u duhen turistëve për të vizituar Zvicrën?

Më 14 korrik, numrat e Covid janë relativisht të ulëta, megjithëse ata kanë qenë në rritje kohët e fundit për shkak të variantit më ngjitës të Delta.

Varianti përbënte 77.5 përqind të rasteve totale, sipas të dhënave nga Zyra Federale e Shëndetit Publik (FOPH).

Në të njëjtën kohë, numri i infeksioneve të reja të përditshme të raportuara, qëndron në 483, trefishuar atë që ishte në fillim të Korrikut.

Zvicra lehtësoi masat e Covid në 26 qershor, si brenda vendit ashtu edhe duke lejuar ardhjet ndërkombëtare.


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *