Zvicra ndihmon Ukrainën me 100 milionë franga

Shpërndaje lajmin

Zvicra jep 100 milionë franga (108 milionë dollarë) për të ndihmuar Ukrainën “të kalojë këtë krizë”, tha presidenti zviceran, Ignazio Cassis, në një konferencë ndërkombëtare në Paris të martën.
Presidenti ukrainas, Volodymyr Zelensky, vlerëson nevojat e vendit në 800 milionë dollarë këtë dimër. Ukrainasit përballen me perspektivën e një dimri të ftohtë, pa energji elektrike, raporton swi, përcjell Albinfo.ch.
Vendet që morën pjesë në konferencën e Parisit të martën premtuan gati 1 miliard dollarë ndihmë për popullsinë e Ukrainës, ku infrastruktura civile, duke përfshirë instalimet e energjisë, janë dëmtuar nga sulmet me raketa ruse, sipas Francës mikpritëse.
“Unë pres që kjo konferencë të mbledhë të gjitha mjetet dhe burimet e nevojshme për të ndihmuar ukrainasit të kalojnë krizën dhe, më tej, për t’u dhënë atyre shpresë”, tha Cassis në fjalimin e tij.
Ai theksoi se konferencat e ndryshme për Ukrainën të mbajtura në Varshavë, Berlin dhe tani në Paris” lejojnë të vazhdojë angazhimi i përbashkët i vëzhguar në Lugano në korrik.
100 milionë dollarët janë miratuar nga Parlamenti zviceran dhe do të përdoren për infrastrukturën civile dhe ndihma për popullsinë ukrainase. 
“Qoftë përmes parimeve të konferencës së Luganos për rindërtimin apo përmes ekspertizës sonë humanitare në terren, Zvicra është shumë e pranishme në fushën e ndihmës dhe rindërtimit të Ukrainës”, tha Cassis.
Në fillim të këtij viti, Zvicra ka ndarë 80 milionë franga në ndihmë humanitare për Ukrainën, pasi ajo u sulmua më 24 shkurt nga Rusia./Albinfo.ch

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *