December 1, 2021

Zvicra, në vendin e parë në botë për emigrantët

Shpërndaje lajmin

Zvicra është vendi me vlerësimin më të lartë në renditjen e fundit të emigrantëve të HSBC të publikuar këtë javë, një pozicion i mbajtur për tre vitet e fundit.

91% e të huajve të anketuar që jetojnë në Zvicër thanë se mjedisi i tyre i jetesës ishte më i mirë se sa ishte përpara se të transferoheshin. Mesatarja në këtë masë në të gjithë emigrantët e pyetur ishte 67%, përcjell albinfo.ch.

Pas lëvizjes, 86% thanë se ndiheshin më të sigurt, një tjetër nga pikat e forta të Zvicrës mes emigrantëve.

Për më tepër, gati 9 nga 10 emigrantë që jetojnë në Zvicër thanë se shpresonin të qëndronin të paktën një vit më gjatë. Një i tretë tha se do ta kalonin me kënaqësi pensionin e tyre në Zvicër.

10 vendet më të mira në 2021 ishin:

  1. Zvicra
  2. Australia
  3. Zelanda e Re
  4. Emiratet e Bashkuara Arabe
  5. Gërnzi
  6. Xhersi
  7. Ishulli i njeriut
  8. Bahrejn
  9. Singapori
  10. Katari

Në përgjithësi, 61% e të anketuarve raportuan se kishin përjetuar pak ndryshime në situatën e tyre të punës për shkak të Covid-19 dhe shumica ishin optimistë për të ardhmen.

Sondazhi i drejtuar nga YouGov pyeti 20,460 njerëz që jetojnë në 46 kombe.


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *