Zvicra nuk ka lëshuar ende një rekomandim për dozën e katërt

Shpërndaje lajmin

Ndërsa vendet e tjera tashmë kanë filluar të administrojnë vaksina të dyta përforcuese, autoritetet shëndetësore zvicerane po zvarriten, duke mos lëshuar ende një rekomandim për dozën e katërt, përcjell albinfo.ch.
Kjo plogështi po ngjall shqetësim se vendi do të jetë i papërgatitur kur të shfaqen variante të reja Covid në Zvicër, siç kanë tashmë në pjesë të tjera të botës.
“Zvicra mbeti prapa vjeshtën e kaluar kur ishte fjala për administrimin e përforcuesit, sepse ne ishim të përgatitur keq. Kjo nuk duhet të ndodhë më”, sipas deputetes Ruth Humbel, anëtare e Komitetit Kombëtar të Sigurimeve Shoqërore dhe Shëndetit Publik.
Sa i përket Andreas Faller, një avokat i specializuar në ligjin shëndetësor, qeveria duhet të mësojë nga gabimet e bëra gjatë valëve të mëparshme, kur shpesh vepronte shumë ngadalë në zbatimin e masave të ndryshme.
“Kam përshtypjen se për Zyrën Federale të Shëndetit Publik, pandemia është zbutur dhe nuk po përgatitemi për një valë të re të mundshme në vjeshtë”, theksoi ai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *