October 20, 2021

Zvicra promovon barazinë gjinore dhe fuqizon zërat e grave në Kosovë

Shpërndaje lajmin

Zvicra promovon barazinë gjinore dhe fuqizon zërat e grave në shtetin e Kosovës, transmeton albinfo.ch.

Pesë autore femra të talentuara të librave komikë po adresojnë të drejtat e grave, përfshirë Salomé Joly nga Zvicra, duke prezantuar punën dhe përvojën e tyre në kuadër të GRAN Fest-Kosova.

Duke reflektuar mbi realitetet e përbashkëta përtej kufijve, ata drejtuan një shkëmbim të gjallë rreth të drejtës së abortit, ngacmimit në rrugë, kancerit të gjirit dhe rëndësisë së fuqizimit të grave. Disa vepra të tyre janë përkthyer në gjuhën shqipe për pasurimin e debateve në vazhdimësi.


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *