Zvicra së shpejti mund të mbetet pa banesa të lira

Shpërndaje lajmin

Ndërkohë që kishte pasur mjaftueshëm akomodime në vend deri vonë, kjo nuk është më kështu, sipas një studimi të ri të pasurive të paluajtshme nga Raiffeisen bank, njofton albinfo.ch.
Ky hulumtim tregon se numri i banesave të zbrazëta është ulur në mënyrë drastike, në atë masë që tregu i pronave në Zvicër nuk e ka përjetuar që nga viti 2009.
Dhe kjo situatë nuk pritet të përmirësohet së shpejti. “Ndërtimet e reja do ta kenë të vështirë të përballen me kërkesën,” tha Martin Neff, kryeekonomist i Raiffeisen.
Një arsye tjetër për këtë mungesë është fluksi i refugjatëve nga Ukraina; gati 50,000 janë tani në vend.
“Nuk përjashtohet që një pjesë e refugjatëve të qëndrojnë në Zvicër. Prandaj, kjo luftë mund të ketë pasoja në tregun tonë të pasurive të paluajtshme”, tha Neff. /Albinfo.ch
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *