Shpërndaje lajmin

Zyra zvicerane e migracionit ka lëshuar udhëzime për të ndihmuar refugjatët ukrainas që të mos bien pre e trafikantëve të qenieve njerëzore, përcjell albinfo.ch.
Më shumë se 28,000 njerëz që ikën nga lufta në Ukrainë kanë mbërritur deri më tani në Zvicër, me shumë të tjerë që pritet të pasojnë.
Sekretariati Shtetëror për Migracionin paralajmëroi të hënën se “individët keqdashës që kërkojnë të përfitojnë avantazhe shfrytëzojnë gjendjen e vështirë dhe dobësitë e personave që ikin nga vendi i tyre. Këta persona, veçanërisht gratë dhe fëmijët, janë veçanërisht të rrezikuar”.
Fushata informative paralajmëroi refugjatët që të jenë të kujdesshëm ndaj “ofertave tepër bujare të ndihmës ose punësimit” dhe vetëm t’u dorëzojnë dokumentet e udhëtimit zyrtarëve publikë.
Refugjatët gjithashtu këshillohen të bëjnë fotografi të dokumenteve të tyre të identitetit dhe t’u dërgojnë kopje miqve të besuar së bashku me detajet e lëvizjeve të tyre. Informacioni shkon deri aty sa këshillon refugjatët që të bëjnë foto të targave të makinave dhe t’ua dërgojnë këtë miqve përpara se të hipin në automjete. Kushdo që përjeton probleme ose ndihet i pasigurt duhet të kontaktojë stafin në qendrat e azilit ose në një qendër speciale për mbështetjen e viktimave.
“Mbroni veten! – Këshilla për trafikimin e qenieve njerëzore dhe forma të tjera abuzimi” ofrohet në internet në shumë gjuhë, përcjell tutje albinfo.ch.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *