Zyrtare: Gërvalla dorëzon aplikimin për anëtarësim në Këshillin e Evropës ka mbështetje nga këto bende

Shpërndaje lajmin

Zëvendëskryeministrja e Kosovës, Donika Gërvalla e ka dorëzuar dosjen për aplikim në Këshillin Evropian, shkruan Reporteri.net.
Këtë e ka konfirmuar Sharr Jakupi nga kabineti i saj.
Selia e kësaj organizate evropiane ndodhet në Strasburg të Francës.
Këshilli i Evropës është një organizatë ndërkombëtare për të drejtat e njeriut, demokracinë dhe sundimin e ligjit në Evropë, me seli në Strasburg të Francës. Është themeluar më 1949.
Këshilli mbron lirinë e shprehjes dhe të mediave, barazinë dhe minoritetet në vendet anëtare.
Kjo organizatë ka realizuar edhe fushata për mbrojtje të fëmijëve, kundër gjuhës së urrejtjes si dhe për të drejtat e romëve, të cilët përbëjnë komunitetin më të madh në Evropë.
Këshilli i Evropës u ndihmon vendeve anëtare që të luftojnë korrupsionin dhe terrorizmin si dhe që të kryejnë reformat e duhura gjyqësore.
Grupi i saj i ekspertëve për kushtetutë, i njohur si Komisioni i Venecias, ofron këshilla ligjore për shtete të ndryshme në botë.
Duke qenë organizatë ndërkombëtare, Këshilli i Evropës nuk mund të bëjë ligje, mirëpo ka aftësi të nxisë zbatimin e marrëveshjeve ndërkombëtare, të arritura nga vendet anëtare për tema të ndryshme.
Dy trupat kyçë të Këshillit janë: Komiteti i Ministrave dhe Asambleja Parlamentare

DPM/FM @gervallaschwarz just finished her meetings at the CoE, where she submitted the application in person.
I can confirm: The Government of the Republic of Kosova officially applied for full membership in the Council of Europe. pic.twitter.com/qdMAXjJ38u
— Sharr Jakupi (@sharrjakupi) May 12, 2022

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *